Menu

piątek, 31 października 2014

Halloweenowe Muffinki

Witajcie!
Z racji tego, że dziś mamy 31 października, przygotowałyśmy dla Was coś ekstra :)
Doskonale wiemy, że symbolem tego święta jest wydrążona i podświetlona dynia z wyszczerbionymi zębami i trójkątnymi oczami, ale my tym razem obchodzimy to święto na słodko ^^
my i halloweenowo ozdobione muffiny.


 


 
Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • pół szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cały cukier wanilinowy
  • ok. połowę buteleczki aromatu waniliowego
  • 1 szklanka mleka
  • 1/3 szklanki oleju
Przepis:
Na początku wsypujemy do miski wszystkie suche składniki czyli : mąkę, cukier, proszek oraz cukier waniliowy, łączymy je za pomocą łyżki, a następnie dodajemy mokre (olej mleko i jajka). Wszystko mieszamy łyżką - nie musi być bardzo dokładnie. Następnie wlewamy ciasto do formy wyłożonej już wcześniej papierkami do muffin (lejemy je do 2/3 wysokości, bądź więcej, w zależności od tego, jak wysokie muffiny chcemy uzyskać).  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy ok. 25 - 30 minut ( zaznaczamy jednak, że to ile będziemy czekać na muffinki często uzależnione jest od piekarnika!)
Babeczki są przepyszne!
Życzymy smacznego :)!

Jeżeli nie wiesz jak zrobić  "białą" masę cukrową, której używa się do dekoracji tortów napisz do nas maila (znajdziesz go w zakładce KONTAKT) podamy Ci przepis :)



 P.S.WeAreCrazy

środa, 29 października 2014

Grey skirt with knee socks

Pierwsza spódniczka w "naszym" wydaniu i od razu taka, która przywodzi na myśl angielski "tea time" ( szkoda, że herbaty zabrakło :P) w połączeniu z kwiecistą bluzeczką rodem z Prowansji  ( no wiecie... lawenda, słodkie kolorki, różyczki, dupiczki ^^ ) noooo i buty retro style. Naszym zdaniem wszystko dobrze współgra.

  



 










bluzka - H&M
spódniczka - Xana
rajstopy - Gatta
knee socks - Calzedonia
bransoletki - SIX
botki - Lasocki
naszyjnik- "Jubi-Miku" Mikołaj Konors
P.S.WeAreCrazy

poniedziałek, 27 października 2014

Dyniowe pancakes z nutą kokosową

Cosik dobrego na sezon dyniowy :)


Składniki:
  • średniej wielkości dynia
  • szczypta cynamonu
  • odrobina gałki muszkatołowej
  • szczypta szafranu
  • opakowanie cukru wanilinowego
  • cukier trzcinowy
  • 1/3 puszki mleczka kokosowego
  • 2 jajka
  •  ok. 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder - do dekoracji


Przepis:
Dynię gotujemy (podczas gotowania nie dodawałyśmy żadnych składników) do miękkości. Następnie blendujemy do uzyskania jednolitego musu dyniowego, przyprawiamy go zgodnie
z własnym upodobaniem (dodałyśmy wszystkie wymienione składniki, gdyż tym razem chciałyśmy uzyskać placuszki z kokosem - na słodko) i mieszamy do połączenia się komponentów. My użyłyśmy dużo większej dyni, dlatego była nam potrzebna większa ilość mąki - ta podana tutaj jest orientacyjna. Ważne jest to, że po dodaniu mąki ciasto ma być zwarte, ale nadal lejące.  Nakładamy je dość grubo i pieczemy na malutkim ogniu ok. 5minut z każdej strony. Z tego przepisu wychodzi ok. 20 średnich placuszków.

Smacznego!

P.S.WeAreCrazy

piątek, 24 października 2014

Zimne barwy

Zawarte w makijażu zimne barwy (w kolejności od wewnętrznego kącika oka): niebieski, szary, granat + czarna kreska




P.S.WeAreCrazy

środa, 22 października 2014

Miętowa baskinka

Właśnie tak zaczęły się 20 urodziny S.
Piękna pogoda + wspólna sesja + wypad z facetami do Starego Browca
+ kawa, tort i lody w SOWIE + kino :))







Baskinka - Made in italy
Spodnie - Diverse
Koturny- Jenny fairy
Torebka (podkowa) - Jenny fairy


P.S.WeAreCrazy