Menu

sobota, 27 września 2014

Kawa latte

Bardzo przyjemnie mija czas, gdy spędzamy go z osobami, na których nam zależy, szkoda tylko, że każda minuta upływa wtedy zbyt szybko.
Dziś prezentujemy jeden z wielu naszych ulubionych umilaczy takich wspólnie spędzonych chwil.
Kawa latte, bo o niej mowa, bywa wówczas niezastąpiona.



kawa espresso - filiżanka
trochę mleka - mniej więcej tyle, ile espresso
stevia bądź cukier trzcinowy - do osłodzenia


Przygotowujemy sobie najpierw espresso, bądź spieniamy mleko (dowolna kolejność) - gdy chcemy zrobić napój w osobnych szklankach. Pamiętajcie przy tym, że to espresso trzeba wlać do mleka, a nie odwrotnie! Oczywiście najlepiej jest robić latte w jednej szklance, nasze jednak są zbyt wysokie, by zmieściły się pod ekspres.

P.S.WeAreCrazy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz